Het schoolplein inrichten met doordachte ideeën en ontwerpen

Voor de ontwikkeling van kinderen op de kinderopvang en de basisschool is het schoolplein van essentieel belang. Het is immers de plek waar ze samen op ontdekkingstocht gaan, samen leren spelen en delen én waar ze zich ontwikkelen. Wilt u uw schoolplein inrichten met professionele speeltoestellen, sporttoestellen en SpeelPrikkels? Bij Hercules Speeltoestellen bent u aan het juiste adres! Op basis van onze schoolplein ideeën mochten wij de afgelopen jaren honderden schoolpleinen inrichten tot speelplekken die een sterke basis vormen voor de fysieke, sociale, educatieve en motorische ontwikkeling van kinderen.

Wij geloven dat plezier centraal staat bij het bereiken van tal van leerdoelen. Daarom staat ons zeer betaalbare en hoogwaardige assortiment synoniem voor inrichting van het schoolplein waarmee u kinderen verleidt tot spelen. Wij gaan graag met u in gesprek om u te inspireren en maken schoolplein ontwerpen op maat om al uw schoolplein ideeën te vertalen naar een uitnodigend plein dat bijdraagt aan een actieve schooldag. 

Bij Hercules Speeltoestellen vindt u een hoogwaardig en gevarieerd assortiment Robinia, Nettix en houten klimtoestellen uit de Wooden-serie met een zeer aantrekkelijke prijs. Bovendien zetten wij niet alleen in op een spannend klimtoestel voor buiten dat bijdraagt aan uitgebalanceerde speelruimte, maar staan we ook graag voor u klaar om de complete ruimte voor u in te richten en te onderhouden met professionele speeltoestellen.

Speeltoestellen op het schoolplein dragen in belangrijke mate bij aan een gezonde schoolomgeving. Op deze plek kunnen bewegingsvaardigheden worden bevorderd en daarom zijn speeltoestellen bij de school een randvoorwaarde voor een actieve schooldag. Niet voor niets zijn we bij Hercules Speeltoestellen in de afgelopen jaren betrokken geweest bij de herinrichting van honderden schoolpleinen met behulp van onze schoolplein-toestellen.

contact

Een schoolplein inrichten met Hercules Speeltoestellen draagt bij aan de volgende ontwikkelingsgebieden: 

  •  Emotioneel: als kinderen zich emotioneel gezien veilig voelen, kunnen zij zich goed ontwikkelen;
  •  Sociaal: door sociale interactie leren kinderen tijdens het spelen om vrienden te maken en samen te werken;
  • Cognitief: door te ontdekken leren kinderen hoe de wereld in elkaar steekt; 
  • Motorisch: door te spelen worden motorische vaardigheden aangeleerd; 
  • Communicatief: kinderen leren om een boodschap over te brengen aan anderen
  • Creatief: het vermogen om te dromen, te fantaseren en nieuwe mogelijkheden te ontdekken. 

Het schoolplein inrichten om spelenderwijs te leren

Wilt u een schoolplein inrichten met een gevarieerd aanbod aan speelmogelijkheden? Omdat alle kinderen verschillend zijn, houden we bij Hercules Speeltoestellen rekening met uiteenlopende spelvormen, leeftijdscategorieën en ontwikkelingsgebieden van kinderen. We stellen daarbij de vraag: hoe kunnen we het schoolplein inrichten en de beschikbare ruimte zo goed mogelijk benutten om ieder kind zich op het emotionele, sociale, cognitieve, motorische, constructieve, creatieve en communicatieve vlak optimaal te laten ontwikkelen? Het is daarbij de kunst om uw schoolplein ideeën tot uiting te brengen in een uitdagende en duurzame inrichting op het schoolplein. De schoolplein ontwerpen van onze specialisten komen tot stand door de meest geschikte speeltoestellen, sporttoestellen en SpeelPrikkels voor het onderwijs voor u te selecteren. 

Een schoolplein inrichten vraagt tevens om een heldere visie compleet met doordachte schoolplein ontwerpen. Het resultaat is een speelplek die in grote mate bijdraagt aan de ontwikkeling van de kinderen die er spelenderwijs leren. 

Schoolplein ontwerpen die bewegend leren stimuleren

Met een inrichting op het schoolplein die kinderen uitdaagt, wordt hun cognitieve, sociale en motorische ontwikkeling gestimuleerd. Als kinderen op de kinderopvang of de basisschool onvoldoende bewegen, zullen zij zich motorisch minder goed ontwikkelen en hebben zij een grotere kans op overgewicht. Dit brengt het risico met zich mee dat zij chronische aandoeningen ontwikkelen. Een schoolplein inrichten met onze speeltoestellen betekent automatisch dat u het plein inricht met schoolplein-toestellen zoals een klimtoestel, speelhuis, wipwap, glijbaan en schommel, die bijdragen aan bewegend leren. Op basis van uw schoolplein ideeën realiseren wij een speelplek die bijdraagt aan een goede algehele gezondheid. 

Daarnaast houden we bij Hercules Speeltoestellen in onze schoolplein ontwerpen rekening met de educatieve waarde. Een schoolplein inrichten waar kinderen spelend kunnen leren, biedt hun een uitnodigende omgeving waar hun leerprestaties optimaal worden bevorderd. 

Wilt u het schoolplein inrichten op basis van doordachte schoolplein ontwerpen? Hercules Speeltoestellen gaat graag met u in gesprek om uw schoolplein ideeën tot uiting te brengen in een uitdagende speelplek die bijdraagt aan de prestaties van de leerlingen.