School – Educatie – Onderdijk – Gerardus Majella school

Schoolplein in gemeente Medemblik krijgt volledige make-over

Op de Gerardus Majellaschool in Onderdijk bij Medemblik ging niet alleen het schoolplein op de schop, ook de toestellen mochten worden vernieuwd. Nieuwe aanplant van groen en bomen en houtsnippers voor de valdemping moeten het plein een natuurlijkere uitstraling geven. Ook  deze school is een terugkerende klant. Er stond nog een toestel uit 2002 dat  toestel was door het vele spelen echt “op”. Ook de andere toestellen waren duidelijk aan vervanging toe, maar de school wilde meer en besloot het hele schoolplein opnieuw in te richten.
Ook deze school is voor ons een terugkerende klant. Er stond nog een toestel uit 2002 dat Dat toestel was echt op. Ook de andere toestellen waren duidelijk aan vervanging toe, maar de school wilde meer en besloot het hele schoolplein opnieuw in te richten.

Het schoolplein, dat grenst aan de sportvelden van voetbal ver. De Strandvogels, wordt goed gebruikt. Niet alleen tijdens de speelkwartiertjes van de school, ook op zondag komen er kinderen spelen. Dit maakte het vernieuwen van het plein meer dan de moeite waard. Toen de school het plan opvatte om het plein aan te pakken, kwamen ze snel bij Hercules Speeltoestellen terecht.  Met de school is een passend plan gemaakt. Om het budget rond te krijgen, heeft de school besloten om een deel zelf te doen. Met een club vrijwilligers hebben ze er een heleboel tegels uit gehaald. Een deel van die stoeptegels zijn hergebruikt in een circulaire buitenklas bank /tribune die Hercules Speeltoestellen op het plein heeft gebouwd – een origineel idee dat zeer goed uitpakt, want de rechtop geplaatste tegels geven de tribune door het lijnenspel een mooi effect. Daarnaast is er plaats gemaakt voor een voetbalveldje, een groot klim en klauter klimrek WD1413, een grote dubbel- en vogelnestschommel WD1494Duikelrek WD1428, klim en glij toestel WD1406 en een evenwichtsparcours WD1461. Zo`n parcours verkopen we veel aan scholen, omdat dit goed is voor de motoriek.   Omdat de school zoveel mogelijk natuurlijke materialen wilde plaatsen, is dit evenwichtparcours uitgevoerd in hout. Voor de valdemping wordt gedeeltelijk gebruikgemaakt van houtsnippers en waar praktischer van valdempend kunstgras. Mooie perken met veel beplanting en bomen zorgen voor verdere vergroening van het plein. De perken worden omheind door het prachtige cortenstaal, wat met zijn roestige uiterlijk de natuurlijke uitstraling niet verstoort. Bij het trapveldje is de RB1391 Chillbank geplaats en bij het onderbouwplein zijn nog Kletsbloemen RB1345 toegevoegd.

Genoeg capaciteit
Het klim en klautertoestel (WD1413) dat geplaatst is, heeft een grote capaciteit. Dat is op een grootte school als deze ook geen overbodige luxe om al die kinderen in één keer kwijt te kunnen. Dit toestel heeft veel toegangen, met zes torens en verschillende netbruggen ertussen. Zo voorkom je files. Om verdere drukte te voorkomen, is ook ruimte gecreert tussen de toestellen. Je wilt voor alle kinderen iets betekenen. Sommige kinderen willen helemaal niet op een toestel; die willen liever rust. Ook met hen wordt rekening gehouden.

Voor het realiseren van deze metamorfose was drie weken uitgetrokken. Het was een groot project en je kunt zo`n plein ook niet in één keer opentrekken;  kinderen moeten er nog wel kunnen spelen. Dat betekent dat er ook rekening moet worden gehouden met de veiligheid. De directeur van de school, Annelotte Mulder, is ook tevreden: ‘Ja, we zijn erg blij met het proces en het eindresultaat. Het was een prettige samenwerking met Hercules, waarbij veel ruimte was voor overleg. De communicatie was goed en er werd meegedacht over onze wensen. Helemaal top!’

De tegels zijn hergebruikt in een circulaire buitenklas – tribune op het schoolplein