Outdoor fitness: buiten bewegen bij jou om de hoek

Outdoor fitness parken zie je steeds vaker in het straatbeeld verschijnen. We worden bewuster van onze gezondheid. We weten allemaal hoe moeilijk maar belangrijk het is om meer te bewegen. Een buiten fitness park bij jou om de hoek verlaagt de drempel om te sporten. Buiten fitness kost niets, het stimuleert de sociale samenhang in de buurt en je krijgt een gratis shot vitamide D.

Voordelige en professionele buiten fitness apparaten

Er is geen ‘beste’ invulling voor een outdoor fitness park. Dit is van vele factoren afhankelijk. Het is van groot belang om toekomstige gebruikers bij de ontwikkeling te betrekken. Steeds vaker zijn buiten sport locaties zelfs tot stand gekomen door een burgerinitiatief. Wij hebben hiervoor een handig stappenplan ontwikkeld omdat dergelijke initiatieven zeer kansrijk zijn.

De meest voorkomende buiten fitness gelegenheden zijn:
1. Calisthenics & Street Workout
2. Outdoor Fitness
3. Beweegroutes

Calisthenics en Street Workout

Train je lijf met je eigen lichaamsgewicht. Daar heb je geen ingewikkelde sporttoestellen voor nodig. Vergroot je uithoudingsvermogen en ontwikkel je fysiek met duw-, trek-, buig-, sprong- en zwaaioefeningen. Onze outdoor fitnesstoestellen maken het eenvoudig en comfortabeler om alleen of met elkaar op eigen niveau te sporten. De verschillende elementen zijn in Robiniahout, RVS of in verschillende kleuren gecoat staal leverbaar. Door te kiezen voor de juiste ondergrond – eventueel voorzien van belijning – maak je een diverse outdoor fitness locatie waar ook meer mensen samen trainen.

Outdoor Fitness

Juist voor het fit houden van het lijf is een uitgebalanceerde outdoor fitness workout van groot belang. De combinatie van cardio oefeningen om het uithoudingsvermogen op pijl te houden en een diversiteit aan beweegoefeningen om flexibel en sterk te blijven is van groot belang. Iedereen moet kunnen trainen op zijn of haar niveau. Begeleiding en support is daarbij essentieel. Ondersteuning voor een goed ingerichte outdoor fitness locatie is de sleutel tot succes. Wij adviseren graag hoe je tot de beste outdoor fitness locatie komt.

Beweegroutes voor buiten

Door op meerdere locaties in een bepaalde ruimte, andere oefeningen aan te bieden creëer je een beweeglint. Tussen de outdoor fitness elementen ontstaan mooie (hard)looproutes. Dit kunnen zelfs tot obstakel parcours leiden voor een totale workout.  Hiervoor heb je een goed doordachte route, bewegwijzering en sportelementen nodig. 

Een beweegroute biedt ook volop mogelijkheden om verschillende doelgroepen te bedienen en bestaande sportplekken en (natuurlijke) obstakels aan het parcours te koppelen.  

Hercules Speeltoestellen levert een groot assortiment aan buiten fitness elementen en wij hebben jarenlange ervaring met het aanbrengen van routemarkering. 

Meer dan de helft van de outdoor fitness parken komt voort uit een bewonersinitiatief, hiervoor hebben wij een gratis stappenplan ontwikkeld.

Wil je je ook hard maken voor een buiten beweegplek bij jou in de buurt? Vergroot jouw kans op succes met dit stappenplan of neem direct contact met ons op.