Openbare Ruimte

Kinderen die vaker en met meer plezier buitenspelen, dat is de ambitie van Hercules Speeltoestellen. In de openbare ruimte kan het beweeggedrag van deze doelgroep gestuurd worden, o.a. door de speelruimte die je voor, én met hen creëert. Het draagt bij aan een goede leefstijl, een gezonde omgeving en het bevordert de leefbaarheid in de buurt, wijk en gemeente. 

Onze hoogwaardige sport- en speeltoestellen vind je overal in het publieke domein, niet gek want de zeer scherpe prijsstelling is voor het zelfde budget meer uit je budget halen. Ook benieuwd hoe er meer uit het budget is te halen? We gaan graag het gesprek aan.

Kwaliteit 

De buitenruimte staat onder druk. Door stedenbouw wordt vrije ruimte schaarser en deze wordt steeds intensiever en soms onbehoorlijk gebruikt. Wij leveren uitsluitend hoogwaardige producten die voldoen aan de laatste normen waardoor je geen omkijken hebt naar onze speeltoestellen en outdoor sporttoestellen. Op de materialen pagina is terug te zien hoe onze producten zijn opgebouwd. Toestellen zijn zo ontwikkeld dat ze veel speelwaarde bieden in een kleine ruimte en eenvoudig zijn in beheer. En met speelroutes kunnen we het bewegen in de openbare ruimte verder stimuleren en iedere speelplek met elkaar verbinden. Ook zijn we sterk in het inrichten van informele speelruimte met SpeelPrikkels.

Participatie

Voor de inrichting of herinrichting van een speeltuin staan wij in contact met tal van beheerders, beleidsmedewerkers, ontwerpers en andere ambtenaren en buurtwerkers. Toch zijn wij vooral benieuwd naar de behoefte van gebruikers en bewoners. Hier valt of staat het succes van een ontwerp mee. Wij ondersteunen bij trajecten met kinderparticipatie en buurtparticipatie en kunnen omwonenden zelfs betrekken in de uitvoering. Door burgers bij het ontwerp en installatie van speelwerktuigen te betrekken wordt de betrokkenheid, ook na realisatie, enorm vergroot.