Natuurlijk Spelen – Nieuwe Robinia producten

Het nieuwe Robinia assortiment is zeer uitgebreid en bied veel mogelijkheden om een complete speelplek mee in te richten. Deze producten hebben vaak extra toegevoegde speelaanleidingen waardoor er langer van de speelelementen gebruik gemaakt wordt en het meer aanzet tot rollenspel.

Robiniahouten speeltoestellen lenen zich uitermate goed voor een natuurlijke speelplek of speelruimte met een avontuurlijk karakter. Natuurlijk bestaat speelruimte uit meer dan een verzameling speeltoestellen, wij denken graag mee in ieder ontwerp zodat uitdaging, ontwikkeling en onderhoud in een mooi design samenkomt.

Robinia is de meest duurzame Europese houtsoort. Al het hout uit ons Robinia assortiment bestaat uitsluitend uit Robiniahout dat FSC gecertificeerd is zonder dat daar een meerprijs voor wordt berekend.

Constructie
Alle Robinia toestellen worden door vakkundige houtbewerkers in de fabriek volgens de laatste EN1176 veiligheidsnormen gebouwd. De toestellen kunnen vervolgens op locatie vlot en professioneel worden afgemonteerd. De Robinia staanders worden zonder metaal fundamenten in de grond verankerd met beton.

Robiniahout
De Robinia Pseudo Acacia komt voornamelijk voor in Midden- en Zuid Europa. Robiniahout is zeer robuust, is harder dan eiken en wordt ook wel het hardhout van Europa genoemd. Het hout kenmerkt zich door een zeer grillige manier van groeien waardoor speeltoestellen al snel een avontuurlijk karakter krijgen. Robinia heeft duurzaamheidsklasse 1 tot 2 en doordat alleen kernhout gebruikt wordt in onze producten zijn de stammen vrij van spinthout. Robinia is vatbaarder voor scheurvorming waarbij met onderhoud rekening gehouden dient te worden.

Bekijk deze producten