✔ Beste prijs-kwaliteit verhouding

 Eigen servicedienst

 Sterk in participatie

 Tot 30 jaar garantie

✔ Beste prijs-kwaliteit verhouding

✔ Eigen Servicedienst

✔ Sterk in participatie

✔ Tot 30 jaar garantie

Stappenplan bij het aanbrengen van pleinplakkers

Stap 1:

Lees deze handleiding goed door voor je begint en zorg dat je onderstaande benodigdheden bij je hebt!

Benodigdheden:
– Droog weer – Temperatuur minimaal 6 graden Celsius (als het beton te koud is, bestaat de kans dat het materiaal (aan de onderzijde) niet goed smelten kan en er dus geen goede hechting ontstaat)

– Grote krachtige Propaangasbrander (zoals gebruikt bij dakdekkerswerkzaamheden) met mondstuk van min. 6 cm welke een voldoende hete en krachtige (blauwe) vlam produceert.

– Bezem(s), (staal)borstels, krabbers o.i.d. om plein mee schoon te maken (evt. stofzuiger)

– Brede kwast of roller om primer aan te brengen

– Krijtje

Stap 2:

De te markeren plaats goed schoonvegen. Afhankelijk van het weer moet u de grond voorverwarmen. Het moet absoluut goed droog
zijn en vrij van stof en vet. Bij lage temperaturen of lichte vochtigheid de ondergrond goed voorverwarmen c.q. drogen met de brander. (ook voegen tussen de tegels schoon “krabben”, anders wordt het vuil door de kracht van de brander in het gesmolten materiaal geblazen!)

Stap 3:

Het materiaal met beschermfolie en al plaatsen in de vorm waar het moet komen te liggen Mocht het materiaal ergens “gebroken” zijn dan is dit geen probleem. “Puzzel” het materiaal gewoon weer in elkaar. Wanneer het materiaal gebrand wordt smelten deze
breuklijnen weer in elkaar.

Stap 4:

Trek met een krijtje of wasco een lijn om het figuur en leg hierna de delen voorzichtig aan de kant met de folie goed om de
afzonderlijke delen gewikkeld!

Stap 5:

Met de propaanbrander de ondergrond voor verwarmen om eventueel vocht en kou uit het beton te halen.

Stap 6:

Het plein oppervlak (uitgezonderd nieuw asfalt) moet eerst worden voorzien van een laagje speciale primer. Deze primer dient
als een hechtingsmiddel op oppervlakten als beton of oud asfalt. De primer met een roller of brede kwast aanbrengen. Primer dun aanbrengen!!

Stap 7:

Wanneer de primer is aangebracht moet u deze ca. 20 á 25 minuten laten drogen (is afhankelijk van het weer). De primer moet droog aanvoelen als u het aanraakt. (er mag geen primer aan uw vinger blijven plakken)

Stap 8:

Verwijder de beschermfolie (indien aanwezig!) van de gekleurde vlakken. Attentie! Niet altijd is er een plastic folie aanwezig op het materiaal.

Stap 9:

Na ca. 20 á 25 minuten drogen van de primer kunt u de afzonderlijke delen van het spel zonder de beschermfolie op hun plaats leggen. Zorg dat alle stukken perfect op hun plek liggen. Zodra u het materiaal met de gasbrander verhit kunt u dit nl niet meer verplaatsen!

Stap 10:

Met een gasbrander, onafgebroken bewegend (om verbranding en verkleuring zo veel mogelijk te vermijden) het gehele oppervlak verhitten tot deze door en door smelt. Wanneer het materiaal blaasjes gaat vertonen moet u de gasbrander even van deze plaats verwijderen. Later kunt u gerust weer op deze plek branden als het nodig is. Het materiaal moet door en door smelten (aanbrengtemperatuur bedraagt ca. 200 graden Celsius) Let vooral goed op dat ook de randen van de plein markering niet worden
overgeslagen. Een optimale hechting kan slechts gegarandeerd worden bij voldoende verhitting van het materiaal. Als het materiaal
niet voldoende is verhit, is het mogelijk dat het materiaal later niet permanent hard wordt en blijft. Wees niet snel bang voor oververhitting, dit is beter dan onvoldoende verhitting. Verwijder folie.

Stap 11:

Bestaat de pleinmarkering uit meerdere lagen (zoals bv letters, cijfers, stippen o.i.d.) leg dan de volgende laag op het materiaal en positioneer deze op de gewenste plek.

Stap 12:

Verhit deze extra laag met de gasbrander zoals beschreven in stap 10. Zorg dat er een goede hechting ontstaat tussen de onderlaag en bovenlaag.

Stap 13:

Indien gewenst kunt u een antislip laag aanbrengen. Strooi gelijkmatig wat antislip glaskorrel op het nog hete en zachte materiaal.

Stap 14:

Na het strooien nog licht na verhitten tot de glaskorrels in het materiaal zijn opgenomen.

Stap 15:

Als de pleinmarkering klaar is, nogmaals goed alle randen nakijken of deze met de ondergrond zijn “versmolten” en vastzitten;
indien nodig nog nabranden. Als de pleinmarkering goed is afgekoeld is deze klaar voor gebruik!

Veel speelplezier!!!

(Bij erg warm weer kunt u het afkoelen eventueel versnellen door wat koud water op de plein markering te gooien nadat u helemaal klaar bent)