Pleinplakkers zelf aanbrengen?  Het kan eenvoudig!

Het zelfaanbrengen van pleinplakkers zoals een hinkelpad of hinkelslang op uw (school)plein is betrekkelijk eenvoudig te doen
Onderaan deze pagina vindt u een "stap voor stap" handleiding. Ook is er een kort filmpje beschikbaar, waarop u kunt zien hoe het aanbrengen wordt gedaan. Klik voor de film op onderstaande link.

Ook leuk op uw plein!  Pleinmarkering of pleinplakker.

Pleinmarkering, ook bekend als Pleinplakkers of Pleinmarker daagt kinderen uit om in de pauze lekker samen te spelen; stap voor stap, sprong voor sprong. Plein plakkers zijn ook echte speelprikkels; speelprikkels zetten kinderen aan tot spel, waarbij ze hun eigen fantasie gebruiken. Pleinmarkering is een milieuvriendelijke, kleurrijke permanente markering met grenzeloze mogelijkheden. Het materiaal van de pleinplakkers is ook bij u al vast bekend! U komt het op de weg tegen als strepen, haaientanden, verkeersborden en aanwijzingen etc.
Pleinplakkers worden op een eenvoudige wijze met een krachtige gasbrander op het plein (ondergrond betontegels, straatstenen, of asfalt) aangebracht.
Schoon en snel te plaatsen met een gasbrander.
Leukekleuren die uw schoolplein opvrolijken.
De Pleinmarkers zijn in vele vormen verkrijgbaar; hinkelbanen, sportveldbelijning, dierfiguren, gezelschapspellen voor op het plein etc. Een schoolplein voozien van deze pleinmarkering ziet er eenvoudigweg goed uit!  kijk snel verder voor een leuke hinkelbaan of hinkelpad.  Deze speelprikkels vinden naast de schoolpleinen hun weg binnen de gemeente als beweegpad of als aanvulling op een speelstoep.

Plein plakkers zelf aanbrengen Benodigdheden:
Droog weer – Buiten temperatuur minimaal 8 graden Celsius (als het beton te koud is, bestaat de kans dat het materiaal (aan de onderzijde) niet heet genoeg wordt en er dus geen goede hechting ontstaat)
Grote Propaangasbrander (zoals gebruikt bij dakdekkers werkzaamheden) met lange lans en met mondstuk van min. 6 cm.
Bezem(s), (staal)borstels, krabbers o.i.d. om schoolplein mee schoon te maken (evt. stofzuiger)
Brede kwast of roller om primer aan te brengen
Krijtje

Stap 1: De te markeren plaats goed schoonvegen. Vervolgens moet u de grond voorverwarmen, zodat de tegels of het asfalt absoluut droog zijn en vrij van stof en vet. Bij lage temperaturen of lichte vochtigheid de ondergrond goed voorverwarmen cq. drogen met de brander. (ook voegen tussen de tegels schoon ‘krabben’, anders wordt het vuil door de kracht van de brander in het gesmolten materiaal geblazen!)
LET OP: indien u de Pleinplakkers gaat aanbrengen op nieuwe betontegels, dient u deze eerst te reinigen met een hogedruk reiniger, alvorens u gaat schoonvegen. Nieuwe betontegels hebben namelijk nog een beschermlaag of kalkresten op de bovenkant zitten, waardoor er geen optimale hechting met de Pleinplakkers zou kunnen ontstaan. Indien uw betontegels een langere periode liggen, is bovengenoemde niet van toepassing.
Stap 2: Het materiaal met beschermfolie en al plaatsen in de vorm waar het moet komen te liggen. Er zit een voorbeeldschets in ieder pakket waaruit u kunt afleiden hoe de pleinplakker onderdelen op uw pleintegels neergelegd moeten worden. Het materiaal is per stuk in folie verpakt, anders plakt het materiaal aan / op elkaar en krijgt u dit niet meer los. Mocht het materiaal ergens ‘gebroken’ zijn dan is dit geen probleem. "Puzzel" het materiaal gewoon weer in elkaar. Wanneer het materiaal gebrand wordt, smelten deze breuklijnen weer in elkaar. Trek met een krijtje een lijn om het figuur en leg hierna de delen voorzichtig aan de kant met de folie goed om de afzonderlijke delen gewikkeld
Stap 3: Het plein oppervlak (uitgezonderd nieuw asfalt) moet eerst worden voorzien van een laagje speciale primer. Deze primer dient als een hechtingsmiddel op oppervlakten als beton of ouder asfalt. Breng ook primer aan op de schuin aflopende randen van de tegels zodat de Pleinplakker op alle plaatsen een optimale hechtingslag heeft. Wanneer de primer is aangebracht moet u deze ca. 10 á 15 minuten laten drogen. De primer kan met een roller worden aangebracht.
Stap 4: Na ca. 10 á 15 minuten kunt u de afzonderlijke delen van het spel zonder de beschermfolie voorzichtig op hun plaats leggen. Standaard is het de bedoeling dat de onderdelen met de ruwe korrelige kant bovenop liggen en de vlakke zijde aan de onderkant. Voor bepaalde spellen kunnen de onderdelen ook gespiegeld worden neergelegd.
Stap 5: Met een gasbrander, onafgebroken bewegend (om verbranding en verkleuring zoveel mogelijk te vermijden) het gehele oppervlak verhitten tot deze smelt. Wanneer het materiaal blinkt. verplaatst u de gasbrander naar het volgende vlak. Indien nodig, kunt u bepaalde plekken nogmaals nabranden, maat let op: dit kan alleen na volledige afkoeling van het materiaal. Het materiaal moet door en door smelten (aanbrengtemperatuur bedraagt ca. 180 graden Celsius). Let vooral goed op dat de randen van de pleinplakker niet worden overgeslagen. Een optimale hechting kan slechts gegarandeerd worden bij voldoende verhitting van het materiaal. Als het materiaal niet voldoende is verhit, is het mogelijk dat het materiaal later niet permanent hard wordt en blijft.
Wees niet bang voor oververhitting, dit is beter dan onvoldoende verhitting. Het kan voorkomen dat tijdens het verhitten van het materiaal de kleurpigmenten veranderen (vooral bij de kleur geel). Na het afkoelen en uitharden van het materiaal trekt dit bij en is de originele kleur weer terug. Ook kan het voorkomen dat tijdens het branden kleine haarscheurtjes in het materiaal verschijnen. Dit is een natuurlijk proces en heeft geen invloed op de kwaliteit van het product.
Bestaat de pleinplakker uit meerdere lagen (zoals bijv. letters, cijfers, stippen o.i.d.) dan moet elke laag afzonderlijk ingesmolten worden.
Stap 6. Als de plein plakker klaar is, nogmaals goed alle randen nakijken of deze met de ondergrond zijn "versmolten". U kunt deze controle uitvoeren door een scherp voorwerp onder de randen van de pleinplakker proberen te steken, om te kijken of het materiaal zich goed heeft gehecht op de tegels. Indien nodig kunt u deze nog nabranden. Als de pleinplakker goed is afgekoeld is deze klaar voor gebruik! 


Garantie
Indien u de Pleinplakkers zelf aanbrengt volgens de stap-voor-stap handleiding, heeft u alleen fabrieksgarantie op het materiaal. Laat u de Pleinplakkers door het pleinplakkerteam aanbrengen, dan heeft u tevens 1 jaar garantie op de aanbreng.

Verwerkingstijd
Pleinplakkers die u heeft aangeschaft om zelf aan te brengen dient u binnen maximaal 1 jaar na aanschaf te hebben aangebracht. Het materiaal is een "halfproduct" dat binnen deze tijd dient te worden verwerkt.


pleinplakker verkeerspleintje

pleinplakker Hinkelbaan Standaard Hercules Speeltoestellen

Educatief speelplein!  Klankencirkels

pleinplakker Hinkelbaan PaarsGeelOranjeRood Hercules Speeltoestellen

pleinplakker Hinkelbaan 10 kleuren mix  Hercules Speeltoestellen

pleinplakker STOP

pleinplakker mens erger je niet

pleinplakker P

pleinplakker twisterset + dobbelstenen

Alfabetslak pleinmarkering - leer het alfabet ook buiten!

speeltoestellen

sporttoestellen

valdemping

parkenpleinmeubilair

rubberveiligheidsprodukten

pleinmarkeringen

Speeltoestellen

Pleinplakkers

Het is weer fijn op het plein!

Speel Prikkels?!!

Burgerparticipatie?!? Samen handen uit de mouwen!!!

Jollebollen geven buitenruimte net iets extra

Disclaimer

Speelboot - Piratenboot in "De Branding"

Pannaveld op het Plein - Fijn lekker bewegen in de pauze!

Super kwaliteit voor een zeer aantrekkelijke prijs!

Stuur kinderen naar buiten!!

VerkeersPlein voor BS de Vuurvogel in Zaandam

Leuk! Verstickerd.com een site waar je blijft plakken!

Robinia Touwendans voor BS de Uilenburcht in Grootebroek

Out&Fit Outdoor Fitness voor in het park en in de stad

Leuke, frisse pleinmarkeringen maken het schoolplein leuk!

Vele handen maken licht werk!

Klimtoestel na 16 jaar trouwe dienst vervangen

Buitenklas!! Spelen en leren op het schoolplein

Archipelschool Koudekerke bouwt toestel Nurnberg!

Bewoners zetten zich in voor de buurt

Willem Dreesschool Den Haag investeert in Pannaveld

Nieuw schoolplein voor de Rosa school Den Haag

Groot Pannaveld Egmond Binnen

Buurtbewoners Westbeemster pakken speelplek aan

Pleinplakkers catalogus

Verkeerspleintjes aangebracht op meerdere lokaties

Nieuwe Niedorp Brede School in de Oude Boomgaard

Aalden, BS de Anwende

Vrijwilligers doet.nl maakt Montessori Zeist tot een feest

Apeldoorn, OBS de Marke toestel Kopenhagen!

Kinderen gaan uit/op het dak!

Amsterdam Rijnsburg BS Willibrord

Den Haag Schoolver. Wolters

Parkschool Heerde begint schooljaar goed!

Heiloo, Benedictusschool pleinrenovatie

Speeltoestellen gewonnen met Campina + C1000 aktie

Speelplezier voor iedereen A4 folder

Scholen winnen speeltoestellen bij Groente en Fruitburo

Zitbloemen completeren speelplaats

Nieuwe serie Pannavelden bij Hercules

Prachtig toestel bij BS de Meent in Waalre

Speelplaats in Zwaag klaar voor volgende generatie

Spelaanleiding Delft goed gelukt!

Stepping Stones! Super leuk bewegen op het schoolplein!

Gemeente Barendrecht creatief met Jollebollen

Kubus voegt iets toe aan speelplek

Onderbouwplein OBS West is een succes!

Obdam RKBS de Caegh renoveert plein

Blooms! serie bankjes en zitelementen

Nieuw! Vinci Play

Speelprikkel Prijzen gids 2016

Verkeersplein Catalogus

Husson Catalogus

Pannavelden en voetbal doeljes

Downloads

Contact

Rozenburg, PCBS de Regenboog

Zwolle BS Octopus

Hoorn, Refter speelparkje

Kudelstaart, Antoniusschool

Grootebroek, Voetbal Ver. de Zouaven

Urk, GBS de Vuurbaak

Kerkrade, Eigelshoven

Hoorn, Gemeente Lijndraaier

Hoorn, Gemeente - locatie Karos

Duivendrecht de Bascule

Hoorn, Gemeente - div. speelplekken

Voorburg, Groen van Prinstererschool

Capelle ad IJssel - CBS de Fontein

Zwaag, Gem. - locatie Weegbree

Links

Copyright

Disclaimer

Welkom

Rubbertegels bij speeltoestel in Wassenaar

Conaact

Zoeken

PleinMarkering - Ook zelf aan te brengen!

Klimmen en Klauteren

Crooc!! Super leuke speelhuisjes van RVS en HPL

Speeltoestellen Burgerparticipatie

SpeelPrikkels.nl website

Hoe groot wil je um hebben.....

MiniSweet

Speelplezier Catalogus!

Speelprikkel voor buiten! JOLLEBOLLEN

Valdempende ondergrond

BLOOMS! Dat is fleurig zitten!

Tijd voor een nieuw speeltoestel?

Impression design + internet Enkhuizen, grafisch ontwerp, websites, website, webdesign, intranet, content management systemen (CMS)